Beste erwtensoep

Erwtensoep is een klassieke Nederlandse maaltijd die al generaties lang wordt gegeten. Het is een heerlijke, voedzame soep die gemakkelijk te maken is. Deze versie van erwtensoep is een van de beste die je ooit zult proeven. Het is een combinatie van verschillende groenten, kruiden en vlees, waardoor het een heerlijke, smaakvolle maaltijd is. Hieronder volgt het recept voor de beste erwtensoep.

Ingrediënten:

– 500 gram erwten
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortels, in blokjes gesneden
– 2 stengels selderij, in blokjes gesneden
– 2 aardappelen, in blokjes gesneden
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels komijn
– 2 theelepels paprikapoeder
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels peper
– 2 liter kippenbouillon
– 200 gram gerookt spek, in blokjes gesneden

Bereidingswijze:

1. Laat de erwten een nacht weken in koud water.

2. Verwarm de kippenbouillon in een grote pan.

3. Voeg de erwten, uien, wortels, selderij, aardappelen, laurierblaadjes, komijn, paprikapoeder, zout en peper toe aan de bouillon.

4. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 1,5 uur zachtjes koken.

5. Voeg de gerookte spek toe en laat het nog eens 15 minuten koken.

6. Serveer de erwtensoep met een stukje roggebrood.

Eet smakelijk!

Beste erwtensoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven