Belgische mayonaise

Belgische mayonaise is een heerlijke saus die je kunt gebruiken om je gerechten een extra smaak te geven. Het is een klassieke saus die al eeuwenlang wordt gemaakt en is een favoriet bij veel mensen. In dit recept leer je hoe je een heerlijke Belgische mayonaise kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 eieren

– 2 eetlepels mosterd

– 2 eetlepels witte wijnazijn

– 1 eetlepel citroensap

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1 kopje zonnebloemolie

Bereidingswijze:

1. Klop de eieren in een kom met een garde.

2. Voeg de mosterd, witte wijnazijn, citroensap, zout en peper toe en klop alles goed door elkaar.

3. Voeg de olie toe en klop alles goed door elkaar.

4. Voeg de olie toe in een dunne straal terwijl je de kom met de andere hand blijft kloppen.

5. Blijf kloppen totdat de mayonaise dik en romig is.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de mayonaise bij je favoriete gerechten.

Eet smakelijk!

Belgische mayonaise

Geef een reactie

Schuiven naar boven