Belgisch stoofvlees is een heerlijk, traditioneel gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit rundvlees, uien, wortelen, aardappelen en een kruidige saus. Het is een gerecht dat perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor Belgisch stoofvlees.
Ingrediënten:
– 1 kg runderlappen
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortelen, in plakjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels Worcestersaus
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 500 ml runderbouillon
– 2 eetlepels boter
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Verhit de boter in een grote ovenschaal en voeg de uien toe. Bak de uien goudbruin.
3. Voeg de runderlappen toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.
4. Voeg de knoflook, bloem, tomatenpuree, Worcestersaus, tijm, rozemarijn, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.
5. Voeg de runderbouillon toe en roer goed door.
6. Voeg de wortelen en aardappelen toe en roer goed door.
7. Breng het geheel aan de kook en zet de ovenschaal in de oven.
8. Laat het stoofvlees in de oven garen voor ongeveer 1,5 uur.
9. Serveer het stoofvlees met een frisse salade.