Beef stroganoff

Beef Stroganoff is een klassieke Russische gerecht dat bestaat uit dunne plakjes rundvlees, champignons en uien in een saus van room en paprika. Het is een heerlijk comfort food dat perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor Beef Stroganoff.

Ingrediënten:

– 500 gram runderlappen
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 500 gram champignons
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels bloem
– 250 ml kippenbouillon
– 250 ml room
– 2 eetlepels Worcestersaus
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Snijd de runderlappen in dunne plakjes en kruid met zout en peper.

2. Verwarm de boter en olijfolie in een grote pan en bak de runderlappen aan beide kanten goudbruin. Haal de runderlappen uit de pan en zet apart.

3. Fruit de uien en knoflook in dezelfde pan tot ze glazig zijn. Voeg de champignons toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de paprikapoeder, tomatenpuree, bloem en Worcestersaus toe en roer goed.

5. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de room toe en laat het geheel nog eens 5 minuten zachtjes koken.

7. Voeg de runderlappen toe en laat het geheel nog eens 5 minuten zachtjes koken.

8. Breng op smaak met zout en peper.

9. Serveer met rijst of aardappelpuree.

Beef stroganoff

Geef een reactie

Schuiven naar boven