Beef rendang

Beef Rendang is een klassieke Indonesische curry die wordt gekenmerkt door zijn intense smaak en aromatische geur. Het is een gerecht dat veel tijd en liefde vereist om het perfect te maken. Deze versie van Beef Rendang is een combinatie van kruiden, specerijen en kokosmelk die samen een heerlijke, romige saus creëren. Het is een gerecht dat zeker de moeite waard is om te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram runderlappen
– 2 eetlepels olie
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 theelepels gemberpoeder
– 2 theelepels kurkuma
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel chili poeder
– 1 theelepel zout
– 1 blik kokosmelk
– 2 eetlepels gedroogde koriander

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de ui toe. Bak de ui totdat deze zacht is.

2. Voeg de knoflook, gemberpoeder, kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder, chili poeder en zout toe. Roer goed om alles te combineren.

3. Voeg de runderlappen toe en bak totdat deze bruin zijn.

4. Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel zachtjes koken.

5. Laat het gerecht ongeveer 45 minuten zachtjes koken, of totdat de saus dik en romig is.

6. Voeg de gedroogde koriander toe en roer goed om.

7. Serveer de Beef Rendang met rijst of naanbrood.

Beef rendang

Geef een reactie

Schuiven naar boven