Beef ramen

Beef Ramen is een heerlijke Japanse noodle-soep die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een smaakvolle combinatie van rundvlees, ramen-noedels, groenten en een heerlijke soepbouillon. Met deze stap-voor-stap-instructies kun je een heerlijke Beef Ramen maken die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, gesnipperd
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel rijstwijnazijn
– 1 theelepel sesamolie
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel gemalen chilipeper
– 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
– 2 koppen kippenbouillon
– 2 pakken ramen-noedels
– 1 komkommer, in dunne plakjes gesneden
– 1 bosje bieslook, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

2. Voeg de knoflook, ui, sojasaus, rijstwijnazijn, sesamolie, gemberpoeder en gemalen chilipeper toe en bak alles nog een paar minuten.

3. Voeg de lente-uitjes, kippenbouillon en ramen-noedels toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de komkommer en bieslook toe en kook nog een paar minuten.

5. Serveer de Beef Ramen met extra lente-uitjes, komkommer en bieslook. Eet smakelijk!

Beef ramen

Geef een reactie

Schuiven naar boven