Bechamel saus

Bechamel saus is een klassieke Franse saus die vaak wordt gebruikt als basis voor veel gerechten. Het is een romige saus die gemaakt wordt van boter, bloem, melk en kruiden. Het is een veelzijdige saus die kan worden gebruikt voor allerlei gerechten, van lasagne tot macaroni en kaas. Hieronder volgt een recept voor bechamel saus.

Ingrediënten:

– 4 eetlepels boter

– 4 eetlepels bloem

– 2 koppen melk

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/4 theelepel nootmuskaat

Bereidingswijze:

1. Verwarm de boter in een pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de bloem toe en roer goed. Laat de bloem en boter een paar minuten bakken.

3. Voeg de melk toe en roer goed. Laat de saus op middelhoog vuur koken totdat het dikker wordt.

4. Voeg het zout, peper en nootmuskaat toe en roer goed.

5. Laat de saus nog een paar minuten koken totdat de gewenste dikte is bereikt.

6. Serveer de saus warm bij je favoriete gerecht.

Bechamel saus

Geef een reactie

Schuiven naar boven