Bearnaise

Een klassieke bearnaise saus is een heerlijke manier om je gerechten op te leuken. Het is een romige saus die gemaakt wordt met boter, eidooiers, witte wijnazijn, mosterd, tijm en peterselie. Deze saus is heerlijk bij vlees, vis of gegrilde groenten. Hieronder volgt een recept voor bearnaise saus.

Ingrediënten:

– 2 eidooiers
– 2 eetlepels witte wijnazijn
– 2 eetlepels mosterd
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel peterselie
– 250 gram boter
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Smelt de boter in een steelpan.

2. Klop de eidooiers, witte wijnazijn, mosterd, tijm en peterselie in een kom.

3. Voeg de gesmolten boter toe aan de kom en klop alles goed door elkaar.

4. Breng de saus op smaak met zout en peper.

5. Verwarm de saus op laag vuur, terwijl je de saus constant roert.

6. Laat de saus afkoelen en serveer bij je gerecht.

Bearnaise

Geef een reactie

Schuiven naar boven