Bastogne koek

Bastogne koeken zijn een heerlijke Belgische lekkernij die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze koeken zijn licht en knapperig, met een zoete smaak van kaneel en suiker. Ze zijn perfect als tussendoortje of als dessert. Hieronder volgt een recept voor het maken van Bastogne koeken.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 125 gram suiker
– 125 gram boter
– 1 ei
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, suiker, boter, ei, kaneel, bakpoeder en zout in een kom. Kneed het deeg met je handen tot een glad geheel.

3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 0,5 cm.

4. Steek met een koekvormpje ronde koeken uit het deeg.

5. Leg de koeken op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Bak de koeken in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

7. Laat de koeken afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Bastogne koek

Geef een reactie

Schuiven naar boven