Basilicum

Basilicum is een veelgebruikte kruid dat vaak wordt gebruikt in Italiaanse gerechten. Het heeft een frisse, kruidige smaak die heerlijk is in salades, sauzen, soepen en vele andere gerechten. In dit recept gebruiken we basilicum om een heerlijke pasta te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram pasta
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 1 blik tomatenblokjes
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/4 theelepel oregano
– 1/4 theelepel basilicum
– 1/4 theelepel tijm
– 1/4 theelepel rozemarijn
– 1/4 theelepel peterselie

Bereidingswijze:

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook en ui toe. Bak de knoflook en ui gedurende 2-3 minuten tot de ui glazig is.

3. Voeg de tomatenblokjes, zout, peper, oregano, basilicum, tijm, rozemarijn en peterselie toe. Roer goed om en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de gekookte pasta toe en roer goed om. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de pasta met extra basilicum als garnering.

Basilicum

Geef een reactie

Schuiven naar boven