Basic Cake
Deze basic cake is een heerlijke, zachte cake die je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte basis voor een verjaardagstaart of een ander feestelijk gebak. Met deze cake kun je alle kanten op. Voeg wat extra ingrediënten toe zoals chocolade, noten of fruit om de cake een persoonlijke touch te geven.
Ingrediënten:
– 225 gram boter
– 225 gram suiker
– 4 eieren
– 225 gram bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 2 eetlepels melk
– 1 theelepel vanille extract
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.
3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.
4. Voeg de bloem, bakpoeder, melk en vanille extract toe en mix tot een glad beslag.
5. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.
6. Bak de cake in de oven gedurende 30-35 minuten.
7. Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar.
8. Laat de cake afkoelen en geniet ervan!