Barbecuesaus

Barbecuesaus is een heerlijke saus die je kunt gebruiken om je gerechten op smaak te brengen. Het is een kruidige saus die je kunt gebruiken om je vlees, vis, groenten en andere gerechten mee te marineren. Met dit recept kun je eenvoudig een heerlijke barbecuesaus maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 eetlepel tomatenpuree

– 1 eetlepel Worcestershire saus

– 1 eetlepel bruine suiker

– 1 eetlepel paprikapoeder

– 1 theelepel mosterdzaad

– 1 theelepel komijnzaad

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 kopje appelazijn

– 1/2 kopje ketchup

– 1/4 kopje honing

– 1/4 kopje bruine suiker

– 1/4 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de tomatenpuree, Worcestershire saus, bruine suiker, paprikapoeder, mosterdzaad, komijnzaad, zout en peper toe en roer goed.

3. Voeg de appelazijn, ketchup, honing, bruine suiker en water toe en roer goed.

4. Breng aan de kook en laat het mengsel zachtjes koken tot het dikker wordt. Roer af en toe.

5. Laat de saus afkoelen en bewaar in een afgesloten pot in de koelkast.

Barbecuesaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven