Barbacoa

Barbacoa is een traditionele Mexicaanse gerecht dat wordt bereid met lams- of schapenvlees. Het wordt gekookt in een kruidenmengsel van kruiden, tomaten, uien, knoflook en chilipepers. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die perfect is voor een zondagse lunch of diner. Hieronder volgt een recept voor barbacoa met lamsvlees.

Ingrediënten:

– 2 pond lamsvlees, in blokjes gesneden

– 2 uien, fijngehakt

– 4 tomaten, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels komijnpoeder
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 2 eetlepels chilipoeder
– 2 eetlepels oregano
– 2 eetlepels korianderpoeder
– 2 eetlepels cayennepeper
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels zout
– 1/2 kopje olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Meng alle kruiden in een kom en voeg de olijfolie toe.

3. Voeg het lamsvlees toe aan de kruidenmengsel en meng goed.

4. Voeg de uien, tomaten en knoflook toe en meng goed.

5. Leg het lamsvlees in een ovenschaal en giet het kruidenmengsel erover.

6. Bak het lamsvlees in de oven gedurende 1 uur en 15 minuten.

7. Serveer de barbacoa met rijst, bonen en tortilla’s.

Geniet van je heerlijke barbacoa!

Barbacoa

Geef een reactie

Schuiven naar boven