Bao bun

Bao buns zijn een heerlijke Aziatische snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn licht, luchtig en heerlijk gevuld met allerlei verschillende ingrediënten. In dit recept leer je hoe je zelf bao buns kunt maken met een heerlijke vulling van kip, groenten en een zoete saus. Deze bao buns zijn een perfecte snack voor een feestje of als lunch. Geniet ervan!

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 1 theelepel suiker

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel bakpoeder

– 2 eetlepels olie

– 150 ml lauw water

– 1 ei

Vulling:

– 200 gram kipfilet

– 1 ui, fijngesneden

– 1 paprika, fijngesneden

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels honing

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 eetlepel gember, fijngesneden

– 1 eetlepel knoflook, fijngesneden

– 1 eetlepel chili flakes

– 1 eetlepel zonnebloemolie

– 1 eetlepel sesamzaadjes

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, suiker, zout en bakpoeder in een kom. Voeg de olie en het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel geheel. Voeg het ei toe en kneed het deeg nog een paar minuten.

2. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een dunne plak.

3. Verwarm een koekenpan en bak de kipfilet aan beide kanten goudbruin. Voeg de ui, paprika, sojasaus, honing, sesamolie, gember, knoflook, chili flakes en zonnebloemolie toe en bak alles nog een paar minuten.

4. Verdeel de vulling over de 8 plakken deeg en vouw de bao buns dicht. Bestrijk de buns met wat ei en strooi er wat sesamzaadjes over.

5. Verwarm een koekenpan met wat olie en bak de buns aan beide kanten goudbruin.

6. Serveer de bao buns met wat extra sojasaus en geniet ervan!

Bao bun

Geef een reactie

Schuiven naar boven