Bananenbrood

Bananenbrood is een heerlijk en gezond gebak dat gemakkelijk thuis te maken is. Het is een perfecte snack of ontbijt, en het is ook een geweldige manier om overrijpe bananen te gebruiken. Dit recept is eenvoudig en vereist slechts een paar ingrediënten. Het resultaat is een heerlijk, zacht en zoet bananenbrood dat je helemaal zelf kunt maken.

Ingrediënten:

– 3 grote, overrijpe bananen
– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje suiker
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 2 eieren
– 1 theelepel vanille-extract

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Vet een broodpan in met boter of bakspray.

3. Schil de bananen en pureer ze in een kom met een vork.

4. Voeg de bloem, bakpoeder, zout en suiker toe aan de bananen en meng goed.

5. Voeg de gesmolten boter, eieren en vanille-extract toe en meng tot een glad beslag.

6. Giet het beslag in de ingevette broodpan en bak gedurende 45-50 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.

7. Laat het bananenbrood afkoelen voordat je het aansnijdt. Geniet ervan!

Bananenbrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven