Bananenbrood zonder suiker

Bananenbrood is een heerlijk en gezond alternatief voor gebak. Het is een lekker en voedzaam ontbijt of tussendoortje. Met dit recept kun je een heerlijk bananenbrood maken zonder suiker. Het is een gezond en lekker recept dat je gemakkelijk thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 3 grote, rijpe bananen
– 2 eieren
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels kaneel
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje volkorenmeel
– 1/2 kopje havermout
– 1/4 kopje noten naar keuze (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bananen in een kom en prak ze met een vork tot een puree.

3. Voeg de eieren toe en mix het geheel goed.

4. Voeg de bakpoeder, kaneel, zout, volkorenmeel en havermout toe en mix het geheel goed.

5. Voeg eventueel de noten toe en mix het geheel goed.

6. Vet een cakevorm in met wat olie en giet het beslag in de vorm.

7. Bak het bananenbrood in de oven gedurende 40-45 minuten.

8. Laat het bananenbrood afkoelen en geniet ervan!

Bananenbrood zonder suiker

Geef een reactie

Schuiven naar boven