Bami goreng met kipfilet

Bami goreng met kipfilet is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een klassieke Indonesische maaltijd die je met verschillende ingrediënten kunt variëren. In dit recept gebruiken we kipfilet, maar je kunt ook andere vlees- of vissoorten gebruiken. De kipfilet wordt gekruid met een mix van kruiden en gebakken in een wok met groenten en noodles. Serveer de bami goreng met kipfilet met wat extra kruiden en een frisse salade. Geniet ervan!

Ingrediënten:

– 2 kipfilets
– 2 eetlepels ketjap manis
– 1 eetlepel sambal oelek
– 1 eetlepel gemberpoeder
– 1 eetlepel knoflookpoeder
– 1 eetlepel kurkumapoeder
– 1 eetlepel komijnpoeder
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 eetlepel zout
– 2 eetlepels olie
– 200 gram noodles
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 paprika, in blokjes
– 1 wortel, in plakjes
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel sojasaus

Bereidingswijze:

1. Meng de ketjap manis, sambal oelek, gemberpoeder, knoflookpoeder, kurkumapoeder, komijnpoeder, paprikapoeder en zout in een kom.

2. Voeg de kipfilets toe en meng goed. Laat de kipfilets minstens 30 minuten marineren.

3. Verwarm de olie in een wok en voeg de ui, knoflook, paprika en wortel toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten.

4. Voeg de noodles toe en bak nog eens 5 minuten.

5. Voeg de kipfilets toe en bak nog eens 5 minuten.

6. Voeg de sesamolie en sojasaus toe en roer goed.

7. Serveer de bami goreng met kipfilet met wat extra kruiden en een frisse salade.

Bami goreng met kipfilet

Geef een reactie

Schuiven naar boven