Bakso

Bakso is een Indonesische gehaktbal die vaak wordt geserveerd met noodles, groenten en saus. Het is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. In dit recept leer je hoe je bakso kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 1 ei
– 1 eetlepel gedroogde uien
– 1 eetlepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel maïzena
– 2 eetlepels paneermeel

Bereidingswijze:

1. Meng het gehakt, het ei, de gedroogde uien, knoflookpoeder, zout, peper, sojasaus, sesamolie, maïzena en paneermeel in een kom.

2. Kneed het gehaktmengsel goed door elkaar met je handen.

3. Maak met je handen kleine balletjes van het gehaktmengsel.

4. Verwarm een koekenpan met wat olie en bak de bakso-balletjes aan beide kanten goudbruin.

5. Serveer de bakso met noodles, groenten en saus naar keuze.

Eet smakelijk!

Bakso

Geef een reactie

Schuiven naar boven