Baklava grieks

Baklava is een heerlijk zoet gebak uit de Griekse keuken. Het is een luchtige, knapperige laag van filodeeg gevuld met een mengsel van noten, kaneel en honing. Het is een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Hier volgt een recept voor het maken van baklava Grieks.

Ingrediënten:

– 500 gram filodeeg
– 250 gram gemengde noten (walnoten, hazelnoten, amandelen, pistachenoten)
– 2 eetlepels kaneel
– 200 gram suiker
– 200 gram boter
– 1/2 kopje honing

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Hak de noten fijn en meng ze met de suiker en kaneel.

3. Smelt de boter in een steelpan.

4. Leg een vel filodeeg in een ovenschaal en bestrijk het met de gesmolten boter.

5. Leg hierop een tweede vel filodeeg en bestrijk dit ook met boter.

6. Herhaal dit proces totdat alle velletjes filodeeg gebruikt zijn.

7. Verdeel het notenmengsel over de filodeeg.

8. Bak de baklava in de oven gedurende 25-30 minuten.

9. Haal de baklava uit de oven en giet de honing over de baklava.

10. Laat de baklava afkoelen en serveer.

Eet smakelijk!

Baklava grieks

Geef een reactie

Schuiven naar boven