Bakkers speculaas

Speculaas is een klassieke Nederlandse koek die al eeuwenlang wordt gebakken. Het is een kruidige, zoete koek die vaak wordt gegeten tijdens de feestdagen. In dit recept leer je hoe je zelf bakkers speculaas kunt maken. Deze koek is heerlijk om te eten als tussendoortje of als dessert.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 150 gram boter

– 100 gram suiker

– 2 eetlepels speculaaskruiden

– 1 eetlepel kaneel

– 1 theelepel bakpoeder

– 2 eetlepels melk

– 1 ei

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, boter, suiker, speculaaskruiden, kaneel en bakpoeder in een kom en meng alles goed door elkaar.

3. Voeg de melk en het ei toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dikte van ongeveer 1 cm.

5. Steek met een speculaasvorm of een koekvorm de koekjes uit.

6. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar.

7. Laat de koekjes afkoelen en geniet ervan!

Bakkers speculaas

Geef een reactie

Schuiven naar boven