Baked feta pasta

Baked feta pasta is een heerlijk, smaakvol en eenvoudig te bereiden gerecht. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met familie of vrienden. Het is een heerlijke combinatie van feta kaas, tomaten, olijven en kruiden die samen een heerlijke smaak creëren. Dit recept is een geweldige manier om een lekkere maaltijd te maken met weinig ingrediënten.

Ingrediënten:

– 250 gram feta kaas
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1/2 theelepel oregano
– 1/2 theelepel basilicum
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/4 kopje olijven, in plakjes gesneden
– 1/4 kopje kappertjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 250 gram pasta naar keuze

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

4. Voeg de tomaten, oregano, basilicum, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de olijven en kappertjes toe en bak nog een paar minuten.

6. Voeg de gekookte pasta toe en meng alles goed.

7. Verdeel de pasta over een ovenschaal en leg de feta kaas erbovenop.

8. Bak de pasta in de oven gedurende 15-20 minuten.

9. Serveer de pasta warm met wat extra olijfolie en wat verse kruiden.

Eet smakelijk!

Baked feta pasta

Geef een reactie

Schuiven naar boven