Bakbanaan surinaams

Surinaamse bakbanaan is een heerlijk, zoet en smaakvol gerecht dat een populaire snack is in Suriname. Het is een eenvoudig gerecht dat gemakkelijk thuis te maken is. Het bestaat uit geschilde banaanen die in een zoete saus worden gebakken. De saus bestaat uit bruine suiker, kaneel, kruidnagel, kokosmelk en sinaasappelsap. De banaanen worden gebakken totdat ze zacht en goudbruin zijn. Dit gerecht is een heerlijke snack of een lekker dessert.

Ingrediënten:

– 4 banaanen

– 2 eetlepels bruine suiker

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel kruidnagel

– 1/2 kopje kokosmelk

– 1/2 kopje sinaasappelsap

– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Schil de banaanen en snijd ze in plakjes.

3. Doe de banaanplakjes in een ovenschaal.

4. Meng de bruine suiker, kaneel, kruidnagel, kokosmelk en sinaasappelsap in een kom.

5. Giet de saus over de banaanplakjes.

6. Voeg de boter toe en meng alles goed.

7. Bak de banaanplakjes in de oven gedurende 20-25 minuten.

8. Serveer de bakbanaan warm.

Bakbanaan surinaams

Geef een reactie

Schuiven naar boven