Bakbanaan indonesisch

Indonesische bakbanaan is een heerlijk, zoet en smaakvol gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een perfecte snack of dessert voor elke gelegenheid. Het is een combinatie van zoete banaan, kokosmelk, suiker en kruiden die samen een heerlijke smaak creëren. Hieronder volgt het recept voor Indonesische bakbanaan.

Ingrediënten:

– 4 rijpe bananen

– 2 eetlepels kokosolie

– 2 eetlepels bruine suiker

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel kruidnagel

– 1 theelepel kardemom

– 1 theelepel nootmuskaat

– 1/4 theelepel zout

– 1/2 kopje kokosmelk

– 1/4 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Schil de bananen en snijd ze in plakjes.

3. Verwarm de kokosolie in een koekenpan en voeg de banaanplakjes toe. Bak de banaanplakjes goudbruin.

4. Voeg de suiker, kaneel, gemberpoeder, kruidnagel, kardemom, nootmuskaat en zout toe en roer goed.

5. Voeg de kokosmelk en het water toe en roer goed.

6. Verdeel de banaanplakjes in een ovenschaal en giet het kokosmengsel erover.

7. Bak de banaan in de oven gedurende 20-25 minuten.

8. Serveer de bakbanaan warm met wat extra kokosmelk.

Bakbanaan indonesisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven