Bagna cauda

Bagna cauda is een traditionele Italiaanse saus die wordt geserveerd als een warme dip. Het is gemaakt van knoflook, olijfolie, ansjovis en boter. Het is een heerlijke saus die perfect is om te dippen met groenten, brood of aardappelen. Hieronder volgt een recept voor bagna cauda.

Ingrediënten:

– 8 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
– 1/2 kopje olijfolie
– 1/4 kopje ansjovis, gehakt
– 1/4 kopje boter
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie en boter in een kleine steelpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de knoflook toe en kook het mengsel gedurende 2-3 minuten, of tot de knoflook zacht is.

3. Voeg de ansjovis toe en kook het mengsel nog eens 2-3 minuten.

4. Breng op smaak met zout en peper.

5. Serveer de saus warm met groenten, brood of aardappelen.

Bagna cauda

Geef een reactie

Schuiven naar boven