Bagel beleg

Bagels zijn een heerlijk en veelzijdig ontbijt. Ze zijn lekker als ze vers zijn, maar ze zijn ook een geweldige basis voor een verscheidenheid aan beleg. Van klassieke opties zoals roomkaas en gerookte zalm tot meer creatieve combinaties zoals hummus en avocado, er is een bagelbeleg voor iedereen. Hieronder volgt een recept voor een heerlijk bagelbeleg met klassieke ingrediënten.

Ingrediënten:

– 2 bagels
– 2 eetlepels roomkaas
– 2 eetlepels gerookte zalm
– 1 eetlepel fijngehakte ui
– 1 eetlepel fijngehakte komkommer
– 1 eetlepel fijngehakte dille
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de bagels doormidden en leg ze op een bakplaat.

3. Bestrijk de bagels met de roomkaas.

4. Verdeel de gerookte zalm over de bagels.

5. Bestrooi de ui, komkommer en dille over de bagels.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Bak de bagels in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

8. Serveer de bagels warm.

Bagel beleg

Geef een reactie

Schuiven naar boven