Bacalhau com natas

Bacalhau com natas is een Portugese klassieker die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een heerlijke combinatie van gebakken kabeljauw, aardappelen en een romige saus van room en kaas. Het is een eenvoudig gerecht dat eenvoudig te maken is en dat een heerlijke maaltijd oplevert. Hieronder volgt het recept voor bacalhau com natas.

Ingrediënten:

– 500 gram kabeljauw
– 500 gram aardappelen
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 200 ml room
– 100 gram geraspte kaas
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook tot ze goudbruin zijn.

4. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze 5 minuten mee.

5. Voeg de kabeljauw toe en bak deze 5 minuten mee.

6. Voeg de room toe en laat het geheel 5 minuten koken.

7. Voeg de kaas toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.

8. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

9. Verdeel het geheel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het gerecht 20 minuten.

10. Serveer de bacalhau com natas met wat vers brood.

Bacalhau com natas

Geef een reactie

Schuiven naar boven