Babi pangang spek

Babi pangang spek is een klassieke Chinese gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een heerlijke combinatie van zoete, zoute en pittige smaken. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en het is een geweldige manier om een verscheidenheid aan smaken te combineren. Hier is een recept voor babi pangang spek dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram spek, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels rijstwijn
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels gedroogde chilipepers
– 2 eetlepels gemberpoeder
– 2 eetlepels knoflookpoeder
– 2 eetlepels sesamolie
– 2 eetlepels maïzena

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan.

2. Voeg de spekblokjes toe en bak ze goudbruin.

3. Voeg de sojasaus, rijstwijn, suiker, chilipepers, gemberpoeder, knoflookpoeder en sesamolie toe en roer goed om.

4. Laat het geheel 5 minuten koken.

5. Voeg de maïzena toe en roer goed om.

6. Laat het geheel nog 5 minuten koken.

7. Serveer de babi pangang spek met rijst of noodles.

Babi pangang spek

Geef een reactie

Schuiven naar boven