Babi ketjap is een heerlijke Indonesische gerecht dat gemaakt wordt met varkensvlees, ketjap manis, knoflook, uien, tomaten en kruiden. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een paar stappen kunt bereiden. Het resultaat is een smaakvolle, sappige maaltijd die je met rijst of noodles kunt serveren. Hier volgt het recept voor babi ketjap.
Ingrediënten:
– 500 gram varkensvlees, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 theelepel gemalen kurkuma
– 1 theelepel sambal oelek
– 2 eetlepels olie
– Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan.
2. Voeg het varkensvlees toe en bak het op hoog vuur tot het gaar is.
3. Voeg de knoflook, ui, tomaten, komijn, koriander, kurkuma en sambal oelek toe en bak alles nog een paar minuten.
4. Voeg de ketjap manis toe en roer alles goed door elkaar.
5. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
6. Laat het gerecht nog een paar minuten zachtjes koken.
7. Serveer de babi ketjap met rijst of noodles.