Babi ketjap origineel

Babi Ketjap is een traditionele Indonesische gerecht dat wordt gemaakt met varkensvlees, ketjap manis, knoflook, uien, tomaten en kruiden. Het is een heerlijk gerecht dat zowel warm als koud kan worden gegeten. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis of als een bijgerecht bij een feestelijke maaltijd. Met deze recept kunt u een heerlijke Babi Ketjap maken die iedereen zal smaken.

Ingrediënten:

– 500 gram varkensvlees, in blokjes gesneden

– 2 uien, fijngehakt

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels ketjap manis

– 1 theelepel gemalen komijn

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen kurkuma

– 1 theelepel gemalen gember

– 1 theelepel sambal oelek

– 2 eetlepels olie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.

2. Voeg het varkensvlees toe en bak het vlees tot het gaar is.

3. Voeg de tomaten, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, gember en sambal oelek toe en bak alles nog een paar minuten.

4. Voeg de ketjap manis toe en roer alles goed door elkaar.

5. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

6. Laat het gerecht nog een paar minuten zachtjes koken.

7. Serveer de Babi Ketjap met rijst of een andere aardappelgerecht.

Babi ketjap origineel

Geef een reactie

Schuiven naar boven