Baba ganoush

Baba ganoush is een heerlijke, smaakvolle dip die gemaakt wordt van aubergine, knoflook, tahin en citroensap. Het is een populair gerecht uit het Midden-Oosten en het is een lekkere manier om aubergine te eten. De dip is heerlijk als bijgerecht bij een maaltijd of als snack met crackers of stokbrood. Hieronder volgt een recept voor baba ganoush.

Ingrediënten:

– 2 aubergines
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels tahin
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 theelepel gemalen paprika

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en leg ze op een bakplaat. Bestrijk de aubergines met olijfolie en bestrooi met zout.

3. Bak de aubergines in de oven gedurende 30 minuten, of totdat ze zacht zijn.

4. Haal de aubergines uit de oven en laat ze afkoelen.

5. Schil de aubergines en doe de vruchtvlees in een blender. Voeg de knoflook, tahin, citroensap, olijfolie, zout, komijn, koriander en paprika toe.

6. Blend alles tot een gladde dip.

7. Serveer de baba ganoush met crackers of stokbrood.

Baba ganoush

Geef een reactie

Schuiven naar boven