Baba ganoush libanees

Baba ganoush is een Libanees gerecht dat bestaat uit geroosterde aubergine, knoflook, tahin, citroensap en kruiden. Het is een heerlijk smeuïge dip die perfect is als bijgerecht of als snack. Het is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak. Hieronder volgt het recept voor baba ganoush Libanees.

Ingrediënten:

– 2 grote aubergines
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels tahin
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel koriander
– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en leg ze op een bakplaat. Bestrijk de aubergines met olijfolie en bestrooi met zout.

3. Rooster de aubergines in de oven gedurende ongeveer 30 minuten, of totdat ze zacht zijn.

4. Haal de aubergines uit de oven en laat ze afkoelen.

5. Schil de aubergines en doe de pulp in een kom. Voeg de knoflook, tahin, citroensap, zout, komijn, paprikapoeder en koriander toe.

6. Pureer alles met een staafmixer tot een gladde dip.

7. Serveer de baba ganoush met wat extra olijfolie en wat verse kruiden.

Eet smakelijk!

Baba ganoush libanees

Geef een reactie

Schuiven naar boven