Aubergine

Aubergine is een veelzijdige groente die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we aubergine om een heerlijke ovenschotel te maken. De combinatie van de aubergine met de knapperige kaas en de kruidige tomatensaus maakt deze ovenschotel een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 aubergines, in plakjes
– 2 uien, in ringen
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de aubergineplakjes op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Bestrooi de aubergine met oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper.

4. Bak de aubergine in de oven gedurende 15 minuten.

5. Verwarm intussen de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de uien en knoflook.

6. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

7. Voeg de gebakken aubergine toe aan de tomatensaus en roer alles goed door elkaar.

8. Verdeel de tomatensaus met aubergine over een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.

9. Bak de ovenschotel in de oven gedurende 15 minuten.

10. Serveer de ovenschotel warm.

Aubergine

Geef een reactie

Schuiven naar boven