Aubergine vegetarisch

Aubergine is een veelzijdige groente die een heerlijke smaak heeft. Het is een perfecte basis voor een vegetarisch gerecht. In dit recept combineer ik aubergine met knoflook, tomaat, paprika en kruiden om een heerlijke, smaakvolle maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 2 aubergines, in blokjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 rode paprika, in blokjes gesneden

– 1 ui, fijngehakt
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de aubergineblokjes op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Bestrooi de aubergine met de komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper.

4. Bak de aubergine in de oven gedurende 20 minuten.

5. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de knoflook, ui, paprika en tomaten toe.

6. Bak de groenten gedurende 5 minuten, of totdat ze zacht zijn.

7. Voeg de gebakken aubergine toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.

8. Laat het gerecht nog 5 minuten koken.

9. Serveer de aubergine met een salade of rijst.

Eet smakelijk!

Aubergine vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven