Asperges

Asperges zijn een heerlijk en gezond ingrediënt dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je asperges kunt bereiden met een heerlijke saus van knoflook en citroen. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Ingrediënten:

– 500 gram asperges

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel citroensap

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de asperges en snijd de harde uiteinden eraf.

3. Leg de asperges op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

4. Rooster de asperges in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze gaar zijn.

5. Verwarm de rest van de olijfolie in een kleine pan en voeg de knoflook toe. Laat de knoflook 1-2 minuten zachtjes bakken.

6. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de asperges met de knoflook-citroensaus.

Asperges

Geef een reactie

Schuiven naar boven