Asperges vegetarisch

Asperges zijn een heerlijk seizoensgebonden groente die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept maken we een vegetarische aspergeschotel met een heerlijke kaassaus. De asperges worden gebakken in olijfolie en geserveerd met een romige kaassaus. Dit is een heerlijk en eenvoudig recept dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Ingrediënten:

– 500 gram asperges

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1 kop melk

– 1/2 kop geraspte kaas

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/4 theelepel nootmuskaat

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de asperges en snijd de harde uiteinden eraf.

3. Leg de asperges op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

4. Bak de asperges in de oven gedurende 15-20 minuten.

5. Verwarm de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer goed.

6. Voeg de melk toe en roer totdat de saus dik wordt.

7. Voeg de kaas, zout, peper en nootmuskaat toe en roer totdat de kaas is gesmolten.

8. Serveer de asperges met de kaassaus.

Asperges vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven