Asperge soep

Asperge soep is een heerlijke, verfrissende maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt. Deze soep is een perfecte manier om de asperges te gebruiken die je in de lente kunt vinden. Deze soep is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke, romige smaak. Hieronder volgt het recept voor asperge soep.

Ingrediënten:

– 2 pond asperges

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 koppen groentebouillon

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kop slagroom

– 1/4 kop geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 375 graden Fahrenheit.

2. Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 1 inch.

3. Leg de asperges op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

4. Bak de asperges in de oven gedurende 15 minuten.

5. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

6. Voeg de ui en knoflook toe en bak gedurende 5 minuten.

7. Voeg de gebakken asperges toe en bak gedurende 5 minuten.

8. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.

9. Laat de soep 10 minuten koken.

10. Pureer de soep met een staafmixer.

11. Voeg de slagroom toe en roer goed.

12. Breng op smaak met zout en peper.

13. Serveer de soep met geraspte Parmezaanse kaas.

Asperge soep

Geef een reactie

Schuiven naar boven