Artisjok italiaans

Artisjok Italiaans is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een combinatie van artisjokken, knoflook, olijfolie, citroensap en kruiden. Het is een perfecte maaltijd voor een zomerse avond. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 4 artisjokken
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de artisjokken en snijd de steel af.

3. Leg de artisjokken in een ovenschaal en voeg de knoflook, olijfolie, citroensap, oregano, basilicum, zout en peper toe.

4. Roer alles goed door elkaar en zet de ovenschaal in de oven.

5. Bak de artisjokken gedurende 25-30 minuten, of totdat ze gaar zijn.

6. Serveer de artisjokken warm met wat extra olijfolie en citroensap.

Eet smakelijk!

Artisjok italiaans

Geef een reactie

Schuiven naar boven