Arretjescake oma

Arretjescake oma is een heerlijke, traditionele Nederlandse cake die al generaties lang wordt gebakken. Het is een luchtige cake met een krokante, geroosterde suikerlaag. De cake is eenvoudig te maken en is een geweldige traktatie voor elke gelegenheid. Hier volgt het recept voor arretjescake oma.

Ingrediënten:

– 250 gram boter
– 250 gram suiker
– 4 eieren
– 250 gram bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 2 eetlepels melk
– 2 eetlepels kaneel
– 2 eetlepels geraspte citroenschil
– 2 eetlepels geraspte sinaasappelschil
– 2 eetlepels geraspte amandelen
– 2 eetlepels geraspte walnoten
– 2 eetlepels geraspte hazelnoten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

4. Voeg de bloem, bakpoeder, melk, kaneel, citroenschil, sinaasappelschil, amandelen, walnoten en hazelnoten toe en meng tot een glad beslag.

5. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

6. Bak de cake in de oven gedurende 40-45 minuten.

7. Laat de cake afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

8. Serveer de arretjescake oma en geniet ervan!

Arretjescake oma

Geef een reactie

Schuiven naar boven