Arretjescake met chocolade

Arretjescake met chocolade is een heerlijke traktatie die iedereen zal smullen. Deze cake is gemaakt met een bodem van arretjes, gevuld met een romige chocoladevulling en afgewerkt met een laagje chocolade. Het is een perfecte traktatie voor elke gelegenheid. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke cake.

Ingrediënten:
– 200 gram arretjes
– 200 gram roomboter
– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 200 gram bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 200 gram pure chocolade
– 200 ml slagroom

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Smelt de roomboter in een steelpan.
3. Voeg de suiker toe en roer totdat het een glad mengsel is.
4. Voeg de eieren toe en roer totdat het een glad mengsel is.
5. Voeg de bloem, bakpoeder en arretjes toe en roer totdat het een glad mengsel is.
6. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.
7. Bak de cake in de oven gedurende 25-30 minuten.
8. Laat de cake afkoelen.
9. Smelt de chocolade in een steelpan.
10. Voeg de slagroom toe en roer totdat het een glad mengsel is.
11. Giet de chocoladevulling over de cake.
12. Laat de cake afkoelen en serveer.

Arretjescake met chocolade

Geef een reactie

Schuiven naar boven