Arrabiata

Arrabiata is een heerlijke Italiaanse saus die wordt gemaakt met tomaten, knoflook, rode pepervlokken en olijfolie. Het is een pittige saus die perfect is voor pasta of pizza. In dit recept leer je hoe je een heerlijke arrabiata saus kunt maken. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig en het is klaar in een mum van tijd. Dit recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten:

– 2 blikken tomatenblokjes

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels rode pepervlokken

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel suiker

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel basilicum

– 1 theelepel peterselie

– 1 theelepel citroensap

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de tomatenblokjes, rode pepervlokken, suiker, zout, oregano, basilicum, peterselie en citroensap toe.

4. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

5. Breng de saus op smaak met zout en peper.

6. Serveer de saus met pasta of pizza.

Arrabiata

Geef een reactie

Schuiven naar boven