Arancini

Arancini zijn een heerlijke Italiaanse snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn gemaakt van rijst, kaas en andere ingrediënten die je naar smaak kunt variëren. Deze arancini zijn gevuld met kaas en gebakken tot een goudbruine korst. Ze zijn heerlijk als snack of als bijgerecht. Hier volgt het recept voor arancini.

Ingrediënten:

– 2 kopjes kortkookrijst
– 2 eieren
– 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
– 1/2 kopje geraspte mozzarella kaas
– 1/4 kopje bloem
– 1/4 kopje paneermeel
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

2. Voeg de eieren, Parmezaanse kaas, mozzarella kaas, bloem, paneermeel, zout en peper toe aan de afgekoelde rijst. Meng alles goed.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

4. Neem een handvol van het rijstmengsel en vorm er een bal van. Druk de bal plat en leg er een stukje kaas in. Vorm er weer een bal van en herhaal dit met de rest van het rijstmengsel.

5. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de arancini aan beide kanten goudbruin.

6. Leg de arancini op een bakplaat en zet deze in de oven. Bak de arancini in ongeveer 10 minuten gaar.

7. Serveer de arancini warm met een salade of als snack.

Arancini

Geef een reactie

Schuiven naar boven