Aquafaba

Aquafaba is een veelzijdig ingrediënt dat veel gebruikt wordt in veganistische gerechten. Het is een plantaardige oplossing die wordt gemaakt van kikkererwten of andere bonen. Aquafaba is een veelzijdig ingrediënt dat kan worden gebruikt om veel verschillende gerechten te maken. In dit recept zullen we aquafaba gebruiken om een heerlijke veganistische taart te maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes aquafaba
– 1 kopje suiker
– 1 theelepel vanille-extract
– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje plantaardige olie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Klop de aquafaba met een mixer tot het stijf is. Voeg de suiker en vanille-extract toe en klop tot het luchtig is.

3. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en zout.

4. Voeg de aquafaba-mengsel toe aan de bloemmengsel en meng tot een glad deeg.

5. Voeg de plantaardige olie toe en meng tot een glad deeg.

6. Vet een taartvorm in en giet het deeg erin.

7. Bak de taart in de oven gedurende 25-30 minuten of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.

8. Laat de taart afkoelen en serveer.

Aquafaba

Geef een reactie

Schuiven naar boven