Appeltaart

Appeltaart is een klassiek Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt gebakken. Het is een heerlijk zoet gebak dat perfect is voor een speciale gelegenheid of gewoon als een lekker tussendoortje. In dit recept leer je hoe je een heerlijke appeltaart kunt maken met een knapperig korstje en een sappige vulling.

Ingrediënten:

– 500 gram appels
– 200 gram bloem
– 100 gram suiker
– 100 gram boter
– 1 ei
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.

3. Meng de bloem, suiker, boter, ei, bakpoeder, kaneel en vanille extract in een kom. Kneed het deeg tot een bal.

4. Vet een taartvorm in en druk het deeg erin.

5. Verdeel de appelstukjes over het deeg.

6. Bak de taart in de oven gedurende 30-35 minuten.

7. Laat de taart afkoelen en serveer.

Appeltaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven