Appeltaart maken

Appeltaart is een klassiek gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een heerlijk zoet gebak dat perfect is voor elke gelegenheid. Met deze recept kun je een heerlijke appeltaart maken die je familie en vrienden zeker zullen waarderen.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 kopje suiker
– 1/2 kopje boter
– 2 eieren
– 2 theelepels vanille extract
– 4-5 grote appels, geschild en in dunne plakjes gesneden
– 2 eetlepels kaneel
– 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout en suiker. Voeg de boter toe en kneed het tot een kruimelig deeg.

3. Voeg de eieren en vanille extract toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

4. Vet een springvorm in en druk het deeg aan de onderkant en langs de randen.

5. Leg de appelplakjes in het deeg en bestrooi met kaneel en suiker.

6. Bak de taart in de oven gedurende 30-35 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is.

7. Laat de taart afkoelen voordat je hem serveert.

Eet smakelijk!

Appeltaart maken

Geef een reactie

Schuiven naar boven