Appelstrudel

Appelstrudel is een klassiek Oostenrijks gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een heerlijk zoet gebak dat bestaat uit dunne laagjes deeg met een vulling van appelen, kaneel en suiker. Het is een perfecte traktatie voor een speciale gelegenheid of gewoon als een lekker tussendoortje. Hieronder volgt een recept voor appelstrudel.

Ingrediënten:

– 500 gram bladerdeeg

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels suiker

– 2 theelepels kaneel

– 4 grote appels, geschild en in dunne plakjes gesneden

– 2 eetlepels bloem

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels amandelschaafsel

– 2 eetlepels suiker

– 1 ei, geklopt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een kleine kom en voeg de suiker en kaneel toe.

3. Meng de appelplakjes met de bloem, citroensap en de boter-suiker-kaneelmengsel.

4. Leg een vel bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak en bestrijk het met het ei.

5. Verdeel de appelmengsel over het deeg en bestrooi met de amandelschaafsel en suiker.

6. Rol het deeg op tot een cilinder en plaats deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bak de appelstrudel gedurende 25-30 minuten in de oven totdat hij goudbruin is.

8. Laat de appelstrudel afkoelen en serveer warm.

Appelstrudel

Geef een reactie

Schuiven naar boven