Appels

Appels zijn een van de meest veelzijdige ingrediënten die je kunt gebruiken in de keuken. Ze zijn zoet, zuur, knapperig en sappig, en kunnen worden gebruikt in zoet en hartig gerecht. In dit recept gebruiken we appels om een heerlijke, zoete appeltaart te maken. Deze taart is perfect voor een speciale gelegenheid of gewoon als een lekker dessert.

Ingrediënten:

– 4 grote appels, geschild en in dunne plakjes gesneden
– 2 eetlepels citroensap
– 1/2 kopje suiker
– 1/2 kopje bloem
– 1 theelepel kaneel
– 1/4 theelepel zout
– 1/2 kopje boter, gesmolten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de appelplakjes in een kom en voeg het citroensap toe. Meng goed.

3. In een andere kom, meng de suiker, bloem, kaneel en zout.

4. Voeg de gesmolten boter toe aan het suikermengsel en meng goed.

5. Voeg het suikermengsel toe aan de appelplakjes en meng goed.

6. Vet een taartvorm in en giet het appelmengsel erin.

7. Bak de taart in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

8. Laat de taart afkoelen voordat je hem serveert. Geniet ervan!

Appels

Geef een reactie

Schuiven naar boven