Appelkruimelvlaai

Appelkruimelvlaai is een heerlijk Nederlands gebak dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een heerlijke combinatie van een knapperige kruimelbodem, een zoete appelvulling en een krokante kruimeltopping. Met dit recept kun je een heerlijke appelkruimelvlaai maken die je familie en vrienden zeker zal verrassen.

Ingrediënten:

– 200 gram bloem
– 100 gram suiker
– 100 gram boter
– 2 eieren
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels kaneel
– 2 appels
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, suiker, boter, eieren, bakpoeder en kaneel in een kom tot een deeg.

3. Vet een springvorm in en druk het deeg in de vorm.

4. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.

5. Meng de appelstukjes met het citroensap en de suiker.

6. Verdeel de appelmengeling over het deeg.

7. Bestrooi de bovenkant met de kruimels.

8. Bak de appelkruimelvlaai in de oven gedurende 30 minuten.

9. Laat de vlaai afkoelen en serveer.

Appelkruimelvlaai

Geef een reactie

Schuiven naar boven