Apfelstrudel

Apfelstrudel is een klassiek Oostenrijks gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een heerlijk zoet gebak dat bestaat uit dunne laagjes deeg met een vulling van appel, suiker, kaneel en rozijnen. Het is een perfecte traktatie voor een speciale gelegenheid of gewoon als een lekker tussendoortje. Hieronder volgt een recept voor heerlijke apfelstrudel.

Ingrediënten:

– 500 gram bladerdeeg
– 2 kilo appels
– 200 gram suiker
– 2 theelepels kaneel
– 100 gram rozijnen
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.

3. Doe de appelstukjes in een kom en voeg de suiker, kaneel, rozijnen en citroensap toe. Meng alles goed door elkaar.

4. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak.

5. Verdeel de appelvulling over het deeg en vouw de randen naar binnen.

6. Bestrijk de bovenkant van de strudel met de boter.

7. Bak de strudel in de oven gedurende 30 minuten.

8. Laat de strudel afkoelen en serveer.

Eet smakelijk!

Apfelstrudel

Geef een reactie

Schuiven naar boven