Apfelstrudel traditioneel

Apfelstrudel is een traditioneel Oostenrijks gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een heerlijk zoet gebak dat bestaat uit dunne laagjes deeg met een vulling van appel, suiker, kaneel en rozijnen. Het is een populaire traktatie die vaak wordt geserveerd met een kopje warme koffie of thee. Hieronder volgt een recept voor traditionele apfelstrudel.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 250 ml lauw water

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels suiker

– 2 theelepels zout

– 2 kilo appels, geschild en in kleine stukjes gesneden

– 2 eetlepels kaneel

– 2 eetlepels rozijnen

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels bloem

– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, lauw water, olijfolie, suiker en zout in een kom tot een deeg. Kneed het deeg goed en laat het vervolgens een uur rusten.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

3. Meng de appelstukjes, kaneel, rozijnen, boter, suiker, bloem en melk in een kom.

4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dunne lap.

5. Verdeel de appelvulling over het deeg en vouw de randen van het deeg naar binnen.

6. Leg de strudel op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met wat melk.

7. Bak de strudel in de oven gedurende 30 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is.

8. Laat de strudel afkoelen en serveer met een kopje warme koffie of thee.

Apfelstrudel traditioneel

Geef een reactie

Schuiven naar boven