Apem

Apem is een traditioneel Indonesisch gerecht dat wordt gemaakt met gefermenteerde rijst. Het is een heerlijk zoet en zuur gerecht dat vaak wordt geserveerd als een snack of als een bijgerecht. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en het is een geweldige manier om de smaken van Indonesië te proeven. Hier is een recept voor apem:

Ingrediënten:

– 2 kopjes gefermenteerde rijst
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels kokosolie
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel kruidnagel
– 1 theelepel gemberpoeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de gefermenteerde rijst, suiker, kokosolie, zout, kaneel, kruidnagel en gemberpoeder in een kom.

3. Voeg wat water toe en kneed het deeg tot een glad geheel.

4. Rol het deeg uit tot een dunne lap en snijd deze in kleine stukjes.

5. Leg de stukjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de apem in de oven gedurende 15-20 minuten.

6. Haal de apem uit de oven en laat het afkoelen.

7. Serveer de apem warm of koud als snack of bijgerecht. Geniet ervan!

Apem

Geef een reactie

Schuiven naar boven